ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Μπουρκίνι και μπούρκα διχάζουν και τη Γερμανία

Η «οικογενειακή βία» να μην ασκείται δημόσια λέει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αστυνομικών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το αντίστοιχο Συμβούλιο της Επικρατείας στη Γαλλία απέρριψε την προσφυγή απαγόρευσης του μπουρκίνι. Ωστόσο η συζήτηση έχει μεταφερθεί και στη Γερμανία όπου κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο και διχάζει.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδικάτου Αστυνομικών Ράινερ Βεντ θεωρεί πως μια απαγόρευση της μπούρκα για παράδειγμα στη Γερμανία θα είχε νόημα. Μιλώντας στο Γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandfunk τόνισε πως δεν μπορεί η «οικογενειακή βία» να ασκείται δημόσια και χαρακτήρισε την μπούρκα σύμβολο ανελευθερίας των γυναικών.

Ο Ράινερ Βεντ χαρακτήρισε επίσης λάθος να σχετίζεται η συζήτηση για την ενδυμασία των γυναικών μουσουλμάνων με την τρομοκρατία αναφέροντας πως τα δυο αυτά θέματα δεν συνδέονται. Παρέπεμψε επίσης στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων, οι οποίοι κατέληξαν στη συμφωνία ότι η πλήρης κάλυψη του σώματος των γυναικών με σχετική ενδυμασία θα απαγορεύεται στις δημόσιες υπηρεσίες, στο δικαστήριο και στο δρόμο.

Παρόμοια είναι η άποψη και του επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι στη Γερμανία καμία γυναίκα με μπούρκα δεν θα επιτρέπεται να εργαστεί. «Αυτό προκύπτει από τον κανονισμό που προβλέπει την επαφή μας με τους πολίτες» δικαιολόγησε τη θέση του ο Βάιζε. Στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας πάντως εργάζονται γυναίκες με μαντήλα κάτι το οποίο επιτρέπεται.

Περιορισμός των ατομικών ελευθεριών

Πιο μετριοπαθής είναι η άποψη της πρώην επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γερμανία Μάργκοτ Κέσμαν, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα Bild δήλωσε πως επικρατεί υστερία σε σχέση με τη δημόσια συζήτηση για την μπούρκα. Υποστήριξε πως μέχρι σήμερα καμία γυναίκα με μπούρκα δεν προχώρησε σε τρομοκρατική ενέργεια. Η ίδια πάντως αρνείται την πλήρη κάλυψη του σώματος των γυναικών και ισχυρίστηκε μάλιστα πως σαν «Χριστιανή δεν μπορώ να πιστέψω πως κάτι τέτοιο θα άρεσε στο Θεό».

Για υπερβολές κάνει λόγο και η Βάλερι Ρόμπερτ, επιστήμονας, η οποία ασχολείται με τα ΜΜΕ. Μιλώντας επίσης στο Γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandfunk δήλωσε πως η συζήτηση για το μπουρκίνι -το μαγιό για μουσουλμάνες που καλύπτει όλο το σώμα-κρύβει το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο στη Γαλλία είναι η εθνική ταυτότητα ενώ έχει δημιουργηθεί ένας «θεσμικός ρατσισμός».

Η Γερμανίδα επιστήμονας είναι της άποψης πως διαρκώς εφευρίσκονται νέοι κανονισμοί που δεν έχουν στόχο γενικά τους Μουσουλμάνους αλλά κυρίως τους Άραβες. Κατά την γνώμη της οι πολιτικοί είναι πρόθυμοι «να θέσουν εκτός ισχύος τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ενός τμήματος του πληθυσμού ποινικοποιώντας ένα μαγιό».

Τέλος, επισημαίνει πως κατά περίεργο τρόπο δεν ερωτώνται οι ίδιες οι γυναίκες γιατί επιλέγουν να φορούν μπουρκίνι. Το μπουρκίνι άλλωστε όπως λέει το απορρίπτουν και οι Ισλαμιστές μια και για αυτούς δεν θα έπρεπε καν οι γυναίκες να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση