ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η στρατηγική για το Brexit επί τάπητος στη Βρετανία εν μέσω διαφωνιών

Kορυφαία στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις προτάσεις τους για το πώς το Brexit θα μπορέσει να αποτελέσει «επιτυχία» για τη Βρετανία θα παρουσιάσουν την Τετάρτη στην Τερέζα Μέι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά από τις θερινές διακοπές οι υπουργοί της κυβέρνησής της.

Η πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει την κυβερνητική συνεδρίαση στην εξοχική της κατοικία στο Τσέκερς εν μέσω αναφορών στον βρετανικό Τύπο για διαφωνίες μεταξύ των κορυφαίων υπουργών της ως προς το μέλλον της χώρας στην ενιαία αγορά.

Σύμφωνα με τους «Times», κορυφαία στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που εξ αρχής υποστήριξαν την έξοδο από την Ε.Ε. κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ ότι αντιστέκεται στα σχέδια των υπουργών που έχουν αναλάβει τα σχετικά με το Brexit χαρτοφυλάκια για έξοδο της χώρας από την ενιαία αγορά.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για «εκνευρισμό» του υπουργού Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και του υπουργού Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ φοξ με τη στάση του συναδέλφου τους.

Ο κ. Χάμοντ και οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η πρόσβαση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Σίτι στην ενιαία αγορά θα πρέπει να αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Από την άλλη πλευρά, οι κ.κ. Ντέιβις και Φοξ, καθώς και ο στενότερος σύμβουλος της Πρωθυπουργού, Νικ Τίμοθι φέρονται να πιστεύουν ότι για εκπληρωθεί η δέσμευση του Brexit θα πρέπει η Βρετανία να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά ώστε να μην υποχρεωθεί να περιορίσει τους ελέγχους που θέλει να επιβάλει στην ενδοκοινοτική μετανάστευση.

Οι υπουργοί που ασχολούνται αποκλειστικά με το Brexit θέλουν την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων εξόδου με την επίκληση του Άρθρου 50 όσο πιο νωρίς γίνεται στις αρχές του 2017.

Παράλληλα, με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής των Κοινοτήτων την ερχόμενη Δευτέρα, επιτροπή ευρωσκεπτικιστών βουλευτών των Συντηρητικών αναμένεται να πιέσει την κ. Μέι να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προθέσεις και τη στρατηγική της επί του Brexit μέσα στο φθινόπωρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση