ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακόμη ένα κανάλι έκλεισε ο Ερντογάν

«Έπεσε μαύρο» σε κανάλι που μεταδίδει από το Ντιγιάρμπακιρ

Το ένα μετά το άλλο μεγάλο πλήγμα δέχεται η ελευθεροτυπία στην Τουρκία στον απόηχο των τελευταίων σαρωτικών εξελίξεων. Οι τελευταίοι ανεξάρτητοι κοινωνικοί φορείς και δημοσιογράφοι της χώρας προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στον περιορισμό όλων των ατομικών ελευθεριών.

Πριν από λίγες ώρες, συγκεκριμένα στις 12.00, η τουρκική κυβέρνηση διέκοψε την μετάδοση του σήματος του καναλιού Özgür Gün Tv. Το εν λόγω κανάλι εκπέμπει από τον Ντιγιάρμπακιρ και εκφράζει τις θέσεις του κουρδικού κινήματος.

Ο τουρκικός δημόσιος φορέας που διαχειρίζεται τον δορυφόρο Türksat 4a, στις 12.00, διέκοψε την μετάδοση του σήματος του Özgür Gün Tv. Ο φορέας δεν φέρει καμία πειστική επεξήγηση για την νέα απόφαση.

Στο παρελθόν το συγκεκριμένο κανάλι είχε υποχρεωθεί να διακόψει τις εκπομπές του για λίγες ημέρες εξαιτίας των ποινών που του επέβαλλαν οι τουρκικές αρχές.

Το μαύρο πέφτει στο κανάλι του Ντιγιάρμπακιρ μόλις λίγες ημέρες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας των εφημερίδων Özgür Gündem και Azadiya Welat. Λίγο πριν από αυτή την εξέλιξη, η τουρκική κυβέρνηση είχε προχωρήσει στο κλείσιμο δεκάδων μέσων ενημέρωσης, καναλιών και ραδιοφώνων με βάση την υπόθεση ότι διατηρούσαν σχέση με το Κίνημα Γκιουλέν.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση