ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σομαλία: 5 στρατιώτες νεκροί από βομβιστική επίθεση της αλ-Σεμπάμπ

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο ξενοδοχεία που βρίσκονταν κοντά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πέντε Σομαλοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο ξενοδοχεία που βρίσκονταν κοντά.

Αυτόπτες μάρτυρες του Ρόιτερς δήλωσαν πως ακούστηκαν ανταλλαγές πυρών μετά την έκρηξη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώθηκε πάνω από το προεδρικό μέγαρο.

Η αλ-Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές εκρήξεις που σημειώθηκαν πρόσφατα στη Μογκαντίσου, περιλαμβανομένης και μιας επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο και όπλα την περασμένη εβδομάδα σε ένα δημοφιλές παραλιακό εστιατόριο στην πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα ανθρώπων.

«Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι πέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Το αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο SYL που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο ελέγχου έξω από το μέγαρο. Πιστεύουμε πως ο στόχος ήταν το SYL στο οποίο συχνάζουν αξιωματικοί. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε στο Ρόιτερς ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπντικαντίρ Χουσέιν.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Andaluz της αλ-Σεμπάμπ μετέδωσε πως η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X