ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Παραιτήθηκε ο Μακρόν» από τη γαλλική κυβέρνηση πριν τις εκλογές

Η ανοιχτή φιλοδοξία του Μακρόν έχει προκαλέσει έντονη ενόχληση στο υπουργικό συμβούλιο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την παραίτησή του από τη γαλλική κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times», ανοίγοντας το δρόμο για την προσπάθειά του να διεκδικήσει την γαλλική προεδρία στις εκλογές του επόμενου έτους.

Ο 38χρονος Μακρόν δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο, έχοντας πάντως αποφύγει έως τώρα να ανακοινώσει ανοιχτά υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών.

Όπως αναφέρουν οι FT, τη Δευτέρα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον κ. Μακρόν να υποστηρίξει τη δική του προσπάθεια επανεκλογής στην προεδρία, όμως ο υπουργός αρνήθηκε.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο ο κ. Μακρόν ίδρυσε δικό του πολιτικό φορέα, το En Marche! (Σε κίνηση), που, όπως είχε πει, δεν ανήκει ούτε στη δεξιά ούτε στην αριστερά.

Η ανοιχτή φιλοδοξία του Μακρόν έχει προκαλέσει από το χειμώνα την έντονη ενόχληση συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο και του ίδιου του Φρανσουά Ολάντ, που τον είχε προειδοποιήσει ότι θα αποπεμφθεί από το κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πρωινό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos», που αποκάλυψε πρώτη το όλο θέμα, ο κ. Μακρόν θέλει να ανακτήσει απόλυτη ελευθερία έκφρασης πριν τις εκλογές του 2017 και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της πιθανής εκστρατείας του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X