ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην (γαλήνια) μέση δύο καταιγίδων η Χαβάη

Σε επιφυλακή η οι αρχές για το πέρασμα τους

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η Χαβάη, καθώς η καταιγίδα Μαντλέν, κατηγορίας 3, αναμένεται να περάσει «επικίνδυνα κοντά» από το νησί, αναφέρουν οι αρχές. Παράλληλα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους κατοίκους του Big Island να είναι προσεκτικοί καθώς και ο τυφώνας Λέστερ, κατηγορίας 4, πλησιάζει από τα ανατολικά.

Βέβαια για την ώρα η απόσταση που χωρίζει τον τυφώνα από το νησί είναι πολύ μεγάλη (1.525 μίλια) και, σύμφωνα με το Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων του Ειρηνικού, «δεν αποτελεί άμεση απειλή».

Ωστόσο οι αρχές της Χαβάη ζητούν από τους πολίτες να εξοπλιστούν προληπτικά με κιτ έκτακτης ανάγκης (φακό, φαρμακείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και ξηρά τροφή). Ακόμη, η κομητεία συμβουλεύει τους κατοίκους να «δέσουν» τα έπιπλα κήπου ώστε να μην παρασυρθούν από τους δυνατούς ανέμους.

Περιστρεφόμενη με ανέμους που φτάνουν έως και τα 200 χιλίομετρα ανά ώρα, η καταιγίδα Μαντλέν αναμένεται να «γλείψει» το νησί την Τετάρτη, αλλά για την ώρα μαίνεται σε απόσταση 880 μιλίων από την Χαβάη, πάνω από τον Ειρηνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X