ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Απέκλεισε το Λονδίνο πρόωρες εκλογές ή νέο δημοψήφισμα

Oι βουλευτές του θα καταψήφιζαν στη Βουλή την επίκληση του άρθρου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, σενάρια που έχουν επανέλθει στο προσκήνιο καθώς η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν έχει προσδιορίσει επακριβώς την ημερομηνία έναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων ότι «δεν υπάρχει ανάγκη» για εκλογές μετά από την επικράτηση των Συντηρητικών τον Μάιο του 2015, παρά την παραίτηση Κάμερον. Απέκλεισε επίσης την πιθανότητα δεύτερου δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «δε θα υπάρξουν απόπειρες επανένταξης στην ΕΕ μέσω κάποιου μηχανισμού της πίσω πόρτας».

Ο διεκδικητής της ηγεσίας των Εργατικών της αντιπολίτευσης Όουεν Σμιθ δήλωσε πρόσφατα ότι αν επικρατήσει στην εσωκομματική διαδικασία του Τζέρεμι Κόρμπιν θα απαιτήσει εκλογές ή νέο δημοψήφισμα πριν από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 που εκκινεί την επίσημη διετή διαδικασία εξόδου από την ΕΕ. Όπως είπε, οι βουλευτές του θα καταψήφιζαν στη Βουλή την επίκληση του άρθρου.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η Τερέζα Μέι δεν προτίθεται να δώσει στους βουλευτές ψήφο επί της ενεργοποίησης του Άρθρου 50, με τους περισσότερους σχολιαστές να αναμένουν από την Πρωθυπουργό να εκκινήσει τη διαδικασία τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2017.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι παρόλα αυτά οι βουλευτές «θα έχουν λόγο» επί της διαδικασίας εξόδου, αλλά όπως πρόσθεσε το «πότε» θα έχουν τον λόγο αυτό είναι κάτι που θα επιλυθεί τους προσεχείς μήνες.

«Το κοινοβούλιο θα εμπλακεί, θα έχει λόγο, οι απόψεις θα διατυπωθούν, αλλά θα έλεγα απλώς ότι ο νόμος για το δημοψήφισμα πέρασε με πλειοψηφία έξι προς έναν στη Βουλή των Κοινοτήτων και ότι η Πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι η βούληση του λαού που ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ πρέπει να γίνει σεβαστή», είπε ο εκπρόσωπος.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε ως πρόθεση σύγκλησης κάποιας κοινοβουλευτικής συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία επί του Άρθρου 50 ή μετά από την ενεργοποίησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X