ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο μεγάλο κύμα εκκαθαρίσεων στο τουρκικό κράτος

Μεταβαίνει στην Κίνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Ένα νέο μεγάλο κύμα εκκαθαρίσεων σε διάφορες δομές του κρατικού μηχανισμού δρομολόγησε η τουρκική κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κύμα εκκαθαρίσεων στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Με μια απόφαση που έθεσε σε εφαρμογή χθες την νύχτα, στο Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, στην χωροφυλακή, στο λιμενικό, στην αστυνομία και σε άλλες δομές του κρατικού μηχανισμού, χιλιάδες γραφειοκράτες, δάσκαλοι, αστυνομικοί και εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους.

Κάποια μέσα ενημέρωσης, με βάση τους τελευταίους υπολογισμούς κάνουν λόγο για χιλιάδες απολύσεις. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί ο μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτος αριθμός των 33.000 απολύσεων, ενώ μόνο στην αστυνομία, ο αριθμός των απολινωθέντων ξεπερνά τους 7000.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται λίγο πριν την αποχώρηση του Προέδρου της Τουρκίας για την Κίνα, όπου θα λάβει μέρος στην Σύνοδο των G20. Επίσης, λίγο πριν την νέα απόφαση της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το νέο κύμα απολύσεων, εξελίξεις υπάρχουν και στους κόλπους των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ). Η υπηρεσία χωρίζει τους δρόμους της με τέσσερα στελέχη. Οι τουρκικές αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τέσσερα στελέχη της υπηρεσίας διατηρούν σχέσεις με το Κίνημα Γκιουλέν. Τα πρώην στελέχη της ΜΙΤ οδηγούνται στην φυλακή.

Στην Κίνα ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν αποχώρησε πριν από λίγες ώρες από την Άγκυρα για το ταξίδι του στην Κίνα.

Στην Κίνα, στα πλαίσια της Συνόδου των G20, ο κ. Ερντογάν θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών. Ο ίδιος θα συναντηθεί με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Αυτές οι συναντήσεις φέρουν σημασία για το μέλλον της της Συρίας και των αμερικανοτουρκικών και ρωσοτουρκικών σχέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση