ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτη φάση εισβολής στη Συρία δρομολογεί η Άγκυρα

Επόμενος στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπαπ

Λίγο μετά τις συναντήσεις του Προέδρου της Τουρκίας με τους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας και τις τελευταίες επιτυχίες που σημείωσε ο τουρκικός στρατός και οι φιλοτουρκικές δυνάμεις στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, η Άγκυρα δρομολογεί νέα σχέδια για την τρίτη φάση της εισβολής στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, από καλά ενημερωμένους στρατιωτικούς κύκλους διαρρέει η πληροφορία ότι ο τουρκικός στρατός ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για το τρίτο κύμα εισβολής του τουρκικού στρατού στην Συρία.

Ο τουρκικός στρατός συμπεράνει ότι αυτή την στιγμή η κατάσταση στο βόρειο κομμάτι της Συρίας παραμένει κρίσιμη και κυρίως στις περιοχές όπου τα φιλοτουρκικά στοιχεία έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο. Οι παράγοντες της Άγκυρας έχουν την υποχρέωση να προωθηθούν στα βάθη της Συρίας, κυρίως 25 με 30 χιλιόμετρα πιο πέρα από τα τουρκικά σύνορα. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια των καταληφθέντων περιοχών καθώς και των τουρκικών πόλεων που δέχονται οβίδες σχεδόν σε καθημερινή βάση από τις πόλεις της Συρίας που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Επόμενος στόχος λοιπόν, της Άγκυρας είναι η κατάληψη της πόλης Αλ Μπαπ. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί την δεύτερη «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Στο επιτελείο του τουρκικού στρατού όλα τα σχέδια έχουν ως σημείο εκκίνησης την κατάληψη της συγκεκριμένης πόλης.

Ο απώτερος στόχος της Άγκυρας

Μπορεί οι τουρκικές πηγές να μην επιθυμούν να αναφερθούν, ωστόσο υπάρχει και ο απώτερος στόχος της Άγκυρας στο νέο εγχείρημα. Με την κατάληψη του Αλ Μπαπ σφραγίζεται ο διαμελισμός της επικράτειας της αναδυόμενης Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας, η οποία ελέγχεται κατά μεγάλο βαθμό από τις κουρδικές δυνάμεις. Σε περίπτωση που οι τουρκικές δυνάμεις εισέλθουν σε αυτή την πόλη, το Κομπάνι και το Μίμπιτς θα αποκλειστεί από το Άφριν. Στην νέα περίοδο, οι Κούρδοι θα παραμείνουν αντιμέτωποι με μια τουρκική ζώνη κατοχής και το Χαλέπι, για το οποίο δίνουν μάχες σώμα με σώμα ο στρατός της Συρίας και η αντιπολίτευση.

Η πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής στην Συρία ξεκίνησε πριν από περίπου δυο εβδομάδες, όταν οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Τζαράμπλους. Το προηγούμενο Σάββατο δρομολογήθηκε η δεύτερη φάση της εισβολής, με τις δυνάμεις της Άγκυρας να αποκτούν μέσα σε σύντομο διάστημα τον έλεγχο μιας σημαντικής παραμεθόριας περιοχής.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X