ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντατικοποιούνται τα μέτρα αστυνόμευσης στην Τουρκία

Φόβοι για νέα εξέγερση των Κούρδων και νέες επιθέσεις

Οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας που εστιάζουν στο Κουρδικό Ζήτημα προειδοποιούν την τουρκική κυβέρνηση και όλες τις υπηρεσίες της ότι κατά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες δεν αποκλείεται εκδήλωση μαζικής εξέγερσης Κούρδων σε μια ή περισσότερες επαρχίες της Τουρκίας.

Το επιτελείο της αστυνομίας κάνει λόγω για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ντιγιάρμπακιρ. Ζητά από τα μέλη της υπηρεσίας να αναμένουν ανά πάσα στιγμή έκτακτες οδηγίες για να αναλάβουν δράση σε διάφορα πεδία.

Εν τω μεταξύ εντατικοποιούνται τα μέτρα αστυνόμευσης. Τα πρώτα τουρκικά δημοσιεύματα επί του ζητήματος κάνουν λόγο για έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Ντιγιάρμπακιρ.

Σαν δεν έφταναν όλα αυτά, σε ολόκληρη την Τουρκία, η τουρκική αστυνομία ψάχνει τα ίχνη 61 οχημάτων. Οι τουρκικές αρχές έχουν την πληροφορία ότι αυτά τα οχήματα ενδέχεται να φέρουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και να προορίζονται για μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα πρώτα τουρκικά δημοσιεύματα σχετικά με την προειδοποίηση της αστυνομίας φέρνουν εκ νέου στο προσκήνιο την μεγάλη εξέγερση των Κούρδων πριν από περίπου δυο χρόνια. Τα δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο σενάριο ενδέχεται να επαναληφθεί.

Οι προειδοποιήσεις της αστυνομίας έρχονται σε μια στιγμή που το κουρδικό κίνημα έχει ξεκινήσει μεγάλη απεργία πείνας επειδή εδώ και πάνω από έναν χρόνο ο Αμντουλλάχ Οτζαλάν παραμένει σε καθεστώς απομόνωσης και κρίσιμες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση