ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σουλτς: Ο Τραμπ πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο

Θα ενθαρρύνει τους μιμητές του στην Ευρώπη λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο και θα ενθαρρύνει τους μιμητές του στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε γερμανικό περιοδικό.

«Ο Τραμπ δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για την ΕΕ αλλά και για υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, που δημοσιεύθηκε σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.

«Εάν ένας άνθρωπος που κάνει επίδειξη με το να μην έχει την παραμικρή ιδέα και να υποστηρίζει ότι η εξειδικευμένη γνώση είναι ελιτίστικες ανοησίες, καταλήξει στο Λευκό Οίκο, τότε θα έχουμε φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Σουλτς.

Ένα τέτοιο σενάριο θα σημαίνει ότι υπάρχει «ένας προφανώς ανεύθυνος άνθρωπος» σε μια θέση που απαιτεί την υπέρτατη αίσθηση ευθύνης, δήλωσε ο Σουλτς. Πρόσθεσε ότι ανησυχεί πως μια ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ θα δημιουργήσει μιμητές στην Ευρώπη. «Γι’ αυτό θέλω να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση