ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συρία: 20 νεκροί από τον βομβαρδισμό κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας

Ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας καταστράφηκε

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τον θάνατο περίπου 20 ανθρώπων προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί που έπληξαν τα φορτηγά που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στο Χαλέπι, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Περίπου είκοσι άμαχοι και ένα μέλος του προσωπικού της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκαν, ενώ ξεφόρτωναν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια από τα φορτηγά. Ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας καταστράφηκε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία.
Η αποθήκη της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Όρουμ αλ-Κούμπρα επλήγη επίσης από την επίθεση αυτή.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο τόσων ανθρώπων περιλαμβανομένου ενός από τους συναδέλφους μας, του διευθυντή του τοπικού παραρτήματός μας, του Όμαρ Μπάρακατ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου Αμπντουλραχμάν Ατάρ.

«Ήταν ένα στρατευμένο και θαρραλέο μέλος της οικογένειας του αφοσιωμένου προσωπικού μας και των εθελοντών, που εργαζόταν ακατάπαυστα προκειμένου να ελαφρύνει τα βάσανα του συριακού λαού. Είναι απολύτως απαράδεκτο το προσωπικό μας και οι εθελοντές να συνεχίζουν να πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα λόγω της συνέχισης των μαχών», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος (SARC) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις εργασίες της στην επαρχία του Χαλεπίου για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στις αποθήκες της και σε μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ που μετέφερε βοήθεια.

Τουλάχιστον 18 από 31 φορτηγά σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ και της SARC μαζί με μια αποθήκη της SARC στην Όρουμ αλ-Κούμπρα, δυτικά του Χαλεπίου, επλήγησαν τη Δευτέρα (χθες).

Στην ανακοίνωση της SARC αναφέρεται πως από τον "βομβαρδισμό" σκοτώθηκε ο επικεφαλής της SARC στην Όρουμ αλ-Κούμπρα Όμαρ Μπάρακατ, καθώς και οδηγοί φορτηγών και άλλοι εργαζόμενοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X