ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νύχτα βομβαρδισμών με 45 νεκρούς στο Χαλέπι

Για παράταση του εμφύλιου πολέμου για απροσδιόριστο χρόνο μίλησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ

Kathimerini.gr

Τη χειρότερη νύχτα βομβαρδισμών εδώ και κάμποσους μήνες έζησε το ελεγχόμενο από τους αντικαθεστωτικούς, ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 45, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνιστά την έμπρακτη απάντηση της κυβέρνησης Ασαντ –και της Ρωσίας που την υποστηρίζει– στην προχθεσινή πρόταση του Αμερικανού υπ. Τζον Κέρι για προσωρινή αναστολή των πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία, πρόταση την οποία υποστήριξε χθες και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Παράταση του εμφυλίου πολέμου για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα προέβλεψε, με συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press, ο Μπασάρ Ασαντ, επικαλούμενος την υποστήριξη της ένοπλης αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και αραβικά κράτη του Κόλπου. Στην ίδια συνέντευξη, ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε «απολύτως σκόπιμο» τον βομβαρδισμό μονάδων του συριακού στρατού από αμερικανικά αεροπλάνα, το περασμένο Σάββατο, σημειώνοντας ότι διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δημοσιοποίηση από τον Μπαράκ Ομπάμα επιστολής που του έστειλε ο εξάχρονος Αλεξ από τη Νέα Υόρκη, προσκαλώντας στην οικογένειά του τον μικρό Ομράν από τη Συρία, που είχε συγκλονίσει πρόσφατα τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς το βίντεο που τον εμφάνιζε αιμόφυρτο έπειτα από βομβαρδισμό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε ότι «ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι μοιάζαμε περισσότερο με τον Αλεξ».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X