ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Aκτιβιστές «γκρέμισαν» τον Ντόναλντ Τραμπ

Aκτιβιστές «γκρέμισαν» ένα τοίχος από χαρτόνι με εικόνα του Αμερικανού υποψηφίου

Newsroom Κ, Αθήνα

Aκτιβιστές της οργάνωσης Avaaz «γκρέμισαν» σήμερα ένα τείχος από χαρτόνι που είχαν στήσει κοντά στο σημείο που βρισκόταν το Τείχος του Βερολίνου προκειμένου να προτρέψουν τους Αμερικανούς που διαμένουν στη Γερμανία να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου.

Ο μεγιστάνας έχει ταυτιστεί στη συνείδηση πολλών με την πρότασή του να οικοδομήσει ένα τεράστιο τείχος μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, το οποίο θα εμποδίζει τους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου κοντά στο σημείο όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν δημοσίως προέτρεψε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1987 να «γκρεμίσουν αυτό το τείχος».

Κρατώντας κόκκινα και μπλε πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε τον Τραμπ» και «Γκρεμίστε το Τείχος του Τραμπ» δεκάδες ακτιβιστές έριξαν την κατασκευή ύψους 2,5 μέτρων, την οποία είχαν διακοσμήσει με μια φωτογραφία του δισεκατομμυριούχου, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και λαστιχένια σφυριά.

Πολλοί από τους 150 θεατές φώναζαν ταυτόχρονα «Το τείχος πρέπει να γκρεμιστεί!».

Περίπου 8 εκατομμύρια Αμερικανοί διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού αλλά μόλις το 12% εξ αυτών ψήφισε στις εκλογές του 2012, επισήμανε σε μια ανακοίνωση η Avaaz.

«Οι Αμερικανοί στο εξωτερικό είναι η «Πολιτεία Κλειδί» την οποία κανείς δεν γνωρίζει, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να καθορίσει τις εκλογές φέτος. Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών υπηκόων διαμένει στη Γερμανία» δήλωσε η Έμμα Ρούμπι- Σακς, αναπληρώτρια διευθύντρια του Avaaz.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση