ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

890.000 οι πρόσφυγες στη Γερμανία

«Ο αριθμός αυτός παραμένει πολύ υψηλός», δήλωσε ο ΥΠΕΣ Τόμας Ντε Μεζιέρ,

Newsroom Κ, Αθήνα

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας διόρθωσε χθες προς τα κάτω τον αριθμό των προσφύγων που έφθασαν πέρυσι στη χώρα. Μετά την αφαίρεση των διπλών εγγραφών και των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τη Γερμανία ως πέρασμα προς τη Σκανδιναβία, ο αριθμός ανέρχεται σε 890.000, αντί του 1,1 εκατομμυρίου που είχε ανακοινωθεί πέρυσι.

«Ο αριθμός αυτός παραμένει πολύ υψηλός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, δίνοντας για μία ακόμη φορά την υπόσχεση ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται με σφοδρότητα και οι ελπίδες διπλωματικής διευθέτησης έχουν καταρρεύσει, η πλούσια Γερμανία των 80 εκατομμυρίων παραμένει περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να μην υποδεχθεί παρά μόνο λίγα από τα τωρινά και μελλοντικά θύματά του.

Φέτος, έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στη Γερμανία 210.000 άνθρωποι, κατακόρυφη πτώση σε σχέση με πέρυσι, εξέλιξη που αφαιρεί φόρτο εργασίας από τις υπηρεσίες ασύλου. Η υπηρεσία ασύλου BAMF εκτιμά ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχει επεξεργαστεί 700.000 αιτήσεις ασύλου και ότι θα μεταφέρει 200.000-250.000 αιτήσεις για την ερχόμενη χρονιά.

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει όταν οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται. Στην πράξη, πολλοί από όσους βλέπουν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται προσπαθούν να παραμείνουν στη Γερμανία. Το περιοδικό Spiegel περιγράφει την απεργία που έγινε χθες στην κατασκευαστική εταιρεία «Στράσερ Μπάου» της Βαυαρίας με τη σύμφωνη γνώμη της εργοδοσίας, προκειμένου να μην απελαθεί ο Αφγανός εργαζόμενος Ταβούς Κουρμπάν, ο οποίος δουλεύει εκεί από το 2012. Οι συνάδελφοί του λένε ότι είναι άριστος στη δουλειά του, έχει μάθει καλά γερμανικά και πληρώνει κανονικά φόρους και εισφορές, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την απόφαση των Αρχών να του αφαιρέσουν την άδεια εργασίας επειδή, έξι χρόνια μετά την άφιξή του στη χώρα, απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση