ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον να μην επιτεθεί στη Δαμασκό

Ο κ. Κέρι βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τον κ. Λαβρόφ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τυχόν «απευθείας επιθετικότητα» εναντίον του συριακού καθεστώτος και της Δαμασκού μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικές αλλαγές τεκτονικού χαρακτήρα στη Μέσα Ανατολή έστειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο RIA.

Το μήνυμα της Μόσχας ήλθε στον απόηχο ηχητικού υλικού που δημοσίευσαν οι «New York Times», όπου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι φέρεται να λέει σε εκπροσώπους συριακών φιλανθρωπικών οργανώσεων ότι ζήτησε την υποστήριξη των διπλωματικών πρωτοβουλιών στη Συρία με την απειλή ένοπλης βίας.

Η πρότασή του απορρίφθηκε στο εσωτερικό της κυβέρνησης Ομπάμα, όμως απολαμβάνει τη στήριξη τεσσάρων ή πέντε αξιωματούχων, φέρεται να λέει ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εν λόγω δήλωση φέρεται να έγινε κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν σήμερα Σάββατο τις επιδρομές εναντίον συνοικιών που ελέγχονται από τους αντάρτες στην πόλη του Χαλεπίου, σε συνεργασία με τις καθεστωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε νωρίτερα ότι στόχος βομβαρδισμού έγινε και το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή του Χαλεπίου, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπάρχουν θύματα ή το ποιος ήταν υπαίτιος.

Αξιωματούχος που μίλησε σε συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε πως οι τακτικές δυνάμεις συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην πολιορκία των ανταρτοκρατούμενων ζωνών της πόλης, ισχυρισμός που διαψεύδεται από τους αντικαθεστωτικούς.

Περίπου 250.000 άμαχοι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη, που προπολεμικά ήταν η πολυπληθέστερη της Συρίας και εμπορικός κόμβος ανάμεσα στη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Η ρωσική και καθεστωτική επίθεση στο Χαλέπι άρχισε μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Ο κ. Κέρι βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τον κ. Λαβρόφ όμως οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν την ειρηνευτική διαδικασία εντός τροχιάς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση