ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εμφανίστηκε στο δικαστήριο o δολοφόνος της Τζο Κοξ

Ο 53χρονος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από τις φυλακές Belmarsh όπου κρατείται

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Τόμας Μέαρ, που κατηγορείται για τη δολοφονία της βουλευτή των Βρετανών Εργατικών Τζο Κοξ, αρνήθηκε να απαντήσει στο δικαστήριο το πρωί της Τρίτης όταν κλήθηκε από την έδρα να δηλώσει αν παραδέχεται την ενοχή του.

Ο 53χρονος εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από τις φυλακές Belmarsh όπου κρατείται, αλλά περιορίστηκε μόνο στο να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Όπως ορίζει ο νόμος, ο δικαστής διέταξε να καταγραφεί πως ο υπόδικος δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Ο Τόμας Μέαρ έχει υποδειχθεί από αυτόπτες μάρτυρες ως ο δράστης της δολοφονίας της Τζο Κοξ στις 16 Ιουνίου στο Μπέρστολ της βορειοανατολικής Αγγλίας, πυροβολώντας και μαχαιρώνοντάς την.

Το περιστατικό συνέβη μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για την Ε.Ε., καθώς η βουλευτής έφευγε από την καθιερωμένη συνάντησή της με ψηφοφόρους.

Ο Μέαρ κατηγορείται για διάπραξη δολοφονίας, κατοχή πυροβόλου όπλου με πρόθεση διάπραξης εγκλήματος, κατοχή επιθετικού όπλου, συγκεκριμένα ενός μαχαιριού, καθώς και για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης σε βάρος του Μπέρναρντ Κάρτερ-Κένι που έσπευσε να βοηθήσει τη βουλευτή.

Η Τζο Κοξ ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών και η δολοφονία της είχε συγκλονίσει τη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο σε μια στιγμή που τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στην πορεία προς το δημοψήφισμα για το Brexit, στο οποίο η ίδια αντιτασσόταν έντονα.

Ο κατηγορούμενος έχει προφυλακιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις περί τρομοκρατίας και θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η δίκη του έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση