ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιαμερικανική προπαγάνδα από τουρκικό φιλοκυβερνητικό κανάλι

Τουρκικό φιλοκυβερνητικό κανάλι καλεί τους Μουσουλμάνους σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ

Μια πρωτόγνωρη αντιαμερικανική εκστρατεία ξεκινά στον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας. Με αφορμή την έναρξη στις ΗΠΑ δικαστικής διαμάχης για την πιθανή εμπλοκή της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, η τουρκική κυβέρνηση κινητοποιείται και βάλλει κατά της Ουάσιγκτον. 

Πριν από λίγη ώρα, το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TVNET μετέδωσε ένα αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό σποτ, το οποίο επιφυλάσσει αντίκτυπο για το μέλλον των αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Το εν λόγω κανάλι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ανήκει στον δημοσιογραφικό όμιλο της Γιενί Σαφάκ και το 2010 διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Υπόθεση του Μαβί Μάρμαρα.

Στο νέο τηλεοπτικό σποτ, το τουρκικό κανάλι προτείνει στην τουρκική και μουσουλμανική κοινή γνώμη της παγκόσμιας κοινότητας «αντίποινα» για την νέα δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι, όπως οι ΗΠΑ έτσι και ο μουσουλμανικός κόσμος θα μπορούσε να ζητήσει από τις ΗΠΑ να απολογηθεί για τα δεινά που υπέστησαν οι Μουσουλμάνοι μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τέτοιου είδους δικαστικές διαμάχες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα τουρκικά δικαστήρια και να αφορούν υποθέσεις βασανιστηρίων και ύποπτων εξαφανίσεων. Με αυτό τον τρόπο, διπλωματικά και οικονομικά, οι ΗΠΑ θα παρέμεναν αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα.

Στο ίδιο τηλεοπτικό σποτ, το τουρκικό κανάλι στέλνει και μια προειδοποίηση στους τηλεθεατές του. Τονίζει ότι οι νέες δικαστικές διαμάχες ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την αντεπίθεση της αμερικανικής πλευράς.

Ας σημειωθεί ότι σε ότι αφορά την νέα δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως την διαφωνία του με την νέα εξέλιξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση