ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε διαθεσιμότητα άλλοι 12 χιλιάδες αστυνομικοί στην Τουρκία

Φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνολικά 12,801 αστυνομικοί τέθηκαν σήμερα σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία, καθώς φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Από την ημέρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα περίπου 100 χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στο στρατό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, ενώ άλλοι περίπου 32 χιλιάδες έχουν συλληφθεί.

Κλείνει ένα μετά το άλλο τα κανάλια ο Ερντογάν

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επιβολή τερματισμού μετάδοσης τηλεοπτικών σταθμών τα οποία δεν σχετίζονται με την Κυβέρνηση Ερντογάν. Το πρωί της Τρίτης, η τουρκική αστυνομία εισέβαλλε στο κτίριο του Hayat Tv, τερματίζοντας με βίαιο τρόπο όλες τις δημοσιογραφικές δραστηριότητες του καναλιού και στην συνέχεια σφράγισαν το κτίριο. Το Hayat Tv εκφράζει τις θέσεις της τουρκικής Αριστερά, ενώ βρισκόταν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης από την περίοδο της Εξέγερσης του Γκεζί.

Την ίδια μοίρα με το Hayat Tv έχει και το IMC Tv, ένα άλλο κανάλι της Αριστεράς, το οποίο ξεχωρίζει με την δημοσιογραφία του στο πεδίο του Κουρδικού Προβλήματος.

Τα τελευταία ανεξάρτητα κανάλια κλείνουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση