ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Πόλη την επόμενη εβδομάδα

Στο περιθώριο εμφάνισης του ρώσου ηγέτη στο διεθνές συνέδριο ενέργειας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα συνάντηση θα έχουν την επόμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ στο πρακτορείο Interfax.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου ενέργειας που θα φιλοξενηθεί στην Πόλη, και όπου ο κ. Πούτιν θα είναι ομιλητής.

Το νέο ραντεβού των δύο ηγετών έρχεται τη στιγμή που Μόσχα και Άγκυρα προσπαθούν να εξομαλύνουν τις διμερείς σχέσεις τους, μετά και τη βαρυσήμαντη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη τον Αύγουστο. Πριν την επίσκεψη Ερντογάν οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν φτάσει σε ψυχροπολεμικό ναδίρ εξαιτίας της κατάρριψης ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά πάνω από την τουρκο-συριακή μεθόριο, το Νοέμβριο.

Ένα από τα μέτωπα όπου εστιάζουν οι δύο πλευρές στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισής τους είναι η ενέργεια. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδεια μελέτης στον ρωσικό κολοσσός Gazprom για την κατασκευή δύο εκ των τεσσάρων αξόνων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα μεταφέρει αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ενώ πρόθεση της Μόσχας είναι να τον επεκτείνει και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση