ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: «Χτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ο τυφώνας Μάθιου

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής

ΠΗΓΗ: skai.gr

O τυφώνας Μάθιου «χτυπά» και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων, αναγκάζοντας εργοστάσια ραφιναρίσματος ζαχαροκάλαμου και παραγωγής χυμού πορτοκαλιών στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ να βάλουν λουκέτο.

Η προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα απειλεί περίπου 2 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης και πορτοκαλόδεντρα , δηλαδή περισσότερα από 90 εκατομμύρια κιβώτια εσπεριδοειδών στη Φλόριντα, βασικό παραγωγό των εν λόγω προϊόντων στις ΗΠΑ.

Περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα βαμβακιού κινδυνεύουν από καταρρακτώδεις βροχές που αναμένεται να φέρει ο τυφώνας στις πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, όπου οι γεωργοί αγωνίζονταν να σώσουν τις καλλιέργειές τους.


Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Φλόριντα ή τις ανατολικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα βόρεια.

Ο Ομπάμα κύρηξε τμήματα της Φλόριδας, της Γεωργίας, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς ο Μάθιου αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση