ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το ISIS έχει χάσει το ένα τέταρτο των εδαφών του σε Συρία και Ιράκ

Μεγάλο πλήγμα έχουν υποστεί οι δυνάμεις του αποκαλούμενο Ισλαμικού Κράτος

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μεγάλο πλήγμα έχουν υποστεί οι δυνάμεις του αποκαλούμενο Ισλαμικού Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα έχει χάσει πάνω από το ένα τέταρτο (28%) των εδαφών που μέχρι τώρα είχε υπό τον έλεγχό του.

Από 78.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατείχε τον Ιανουάριο του 2016 τώρα κατέχει 65.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αυτό της Σρι Λάνκα σύμφωνα με τους αναλυτές.

Μπορεί μέσα σε εννέα μήνες το Ισλαμικό Κράτος να έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών του, ωστόσο τους τελευταίους τρεις μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 οι απώλειές του έχουν επιβραδυνθεί. Από τον Ιούλιο έχει χάσει μόλις 2.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η επιβράδυνση φαίνεται να συμπίπτει με τη μείωση των αεροπορικών βομβαρδισμών από τη ρωσική πλευρά. Ωστόσο, οι απώλειες που έχει υποστεί η ομάδα εξακολουθούν να είναι σημαντικές σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάει 10 χιλιόμετρα πίσω από τα τουρκικά σύνορα, ενώ οι ιρακινές δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει την αεροπορική βάση Καγιαράχ ένα βασικό στρατηγικό σημείο 60 χιλιόμετρα νότια από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Μοσούλη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X