ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα δύσκολα θέματα στο επίκεντρο της επίσκεψης Πούτιν στο Παρίσι

Ο Ρώσος πρεσβευτή στη Γαλλία επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εξακολουθεί να θέλει να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Παρίσι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσει τα δύσκολα ζητήματα σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Γαλλία, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώνονται εξαιτίας της συριακής κρίσης.

«Ένας πρόεδρος εκλέγεται ακριβώς για να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έρθει για να συζητήσει θέματα που προκαλούν οργή», τόνισε ο Ορλόφ.

Γάλλοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους να πιέσουν τη Ρωσία, αφού η Μόσχα άσκησε βέτο σε ένα προσχέδιο απόφασης για τη Συρία που συνέταξε το Παρίσι και υπεβλήθη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η αυξανόμενη οργή της Γαλλίας για τα γεγονότα στο Χαλέπι έχει προκαλέσει σκέψεις στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν ξέρει αν θα πρέπει να υποδεχθεί τον Πούτιν ή όχι.

O ίδιος ο Ολάντ προειδοποίησε ότι όσοι διαπράττουν εγκλήματα στο Χαλέπι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό είχε προειδοποιήσει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πει αλήθειες στον Πούτιν, εάν αποφασίσει να τον δεχθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X