ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένα εκατομμύριο εμβόλια χολέρας στέλνει ο ΠΟΥ στην Αϊτή μετά το Μάθιου

Καταγράφηκαν περίπου 200 κρούσματα χολέρας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κατά της χολέρας στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αϊτή, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Περίπου 200 πιθανά κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στη νησιωτική χώρα τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντομινίκ Λεγκρός, ένας από τους ειδικούς του ΠΟΥ για τη χολέρα. Ο εν λόγω αριθμός είναι ασυνήθιστα μεγάλος και συνεπώς προκαλεί ανησυχίες υπό τη σκιά των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας.

Μάλιστα, λόγω του κινδύνου πανδημίας, ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει μία δόση του εμβολίου σε κάθε άτομο παρά διπλή δόση – όπως συνηθίζεται – προκειμένου καλύψει περισσότερους ανθρώπους.

Το σαρωτικό πέρασμα του Μάθιου έχει διαλύσει τις υποδομές υγείας στη χώρα, με πολλά κέντρα υγείας και νοσοκομεία να μη έχουν καν παυσίπονα, αντισηπτικά, γάζες ή επιδέσμους για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Ο επίσημος έως τώρα απολογισμός κάνει λόγο σχεδόν 400 νεκρούς, όμως στοιχεία του πρακτορείου Reuters τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 1.000.

Η Αϊτή έπεσε θύμα μεγάλης επιδημίας χολέρας μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010. Το δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο μεταφέρθηκε στο νησί από Νεπαλέζους κυανόκρανους κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών επιχειρήσεων.

Έκτοτε έχουν καταγραφεί περισσότερα από 790.000 κρούσματα χολέρας ενώ περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση