ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκαλύψεις Ολάντ για Ισλάμ, Σαρκοζί, Γκαγέ, Τριρβελέρ

Υποστηρίζει ότι «η σημερινή γυναίκα με τη μαντίλα θα είναι η αυριανή Μαριάν

Kathimerini.gr

Εκμυστηρεύσεις για τα πέντε χρόνια του στην προεδρία έκανε ο Φρανσουά Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde, οι οποίοι εξέδωσαν βιβλίο με τίτλο «Ενας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά...».

Ο Γάλλος πρόεδρος σχολιάζει σε αυτό θέματα από το ισλάμ μέχρι και τη σύντροφό του Ζιλί Γκαγέ, «περνώντας» από τον Νικολά Σαρκοζί. Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «το φάντασμα του Μεγάρου των Ηλυσίων», ο Ολάντ λέει ότι θα ήθελε να μείνει στη μνήμη του κοινού για το θάρρος που επέδειξε.

Για το θέμα της ισλαμικής μαντίλας, ο Ολάντ υποστηρίζει ότι «η σημερινή γυναίκα με τη μαντίλα θα είναι η αυριανή Μαριάν [το σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας]», επιμένοντας ότι η ενσωμάτωση των γυναικών αυτών στη γαλλική κοινωνία θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή τους από τις περιοριστικές θρησκευτικές επιταγές. Ο πρόεδρος παραδέχεται ότι «υπάρχει πρόβλημα με το Ισλάμ», λέγοντας ότι «το πρόβλημα έγκειται στη φιλοδοξία του ισλάμ να επιβάλει την παρουσία του στην κοσμική μας δημοκρατία».

«Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο μικρός Ντε Γκωλ. Είχαμε τον Ναπολέοντα τον βραχύ, τώρα έχουμε τον μικρό Ντε Γκωλ» λέει ο Ολάντ, που συνεχίζει για τον προκάτοχό του: «Από πού προέρχεται αυτή του η εμμονή με το χρήμα; Περιστοιχίζεται πάντα από πλούσιους. Γιατί; Το χρήμα, πάντα το χρήμα! Δεν μπορώ να το καταλάβω. Τον Δεκέμβριο του 2013 σε συνάντησή μας άρχισε να μου μιλάει για τα ποσά που εξασφαλίζει ως ομιλητής σε συνέδρια. Σκέφτηκα: Δεν θα τολμήσει... αλλά συνέχισε να μιλάει για το χρήμα. Μόνο για το χρήμα».

Χωρίς περιστροφές

Παρά τις διαφορές που τον χωρίζουν από τον Σαρκοζί, όμως, ο Φρανσουά Ολάντ δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι δεν θα διστάσει να ψηφίσει υπέρ του Σαρκοζί, εφόσον ο πρώην πρόεδρος βρεθεί απέναντι από την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017.

«Ναι, θα το έκανα. Θα πήγαινα να ψηφίσω κατά της Λεπέν. Μην ξεχνάτε ότι μου ήταν επίσης πολύ δύσκολο να καλέσω τους ψηφοφόρους των Σοσιαλιστών να ψηφίσουν υπέρ του Ζακ Σιράκ το 2002, αλλά αν χρειαστεί να προτείνω ψήφο στον Σαρκοζί, θα το πράξω».

Σε ό,τι αφορά την αμφιλεγόμενη δήλωσή του, κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης με την πρώην σύντροφό του, Βαλερί Τριρβελέρ, στην οποία χαρακτήρισε τους άπορους Γάλλους «ξεδοντιάρηδες», ο πρόεδρος Ολάντ παραδέχεται ότι εκστόμισε την έκφραση αυτή. «Της είπα: “Βλέπω ανθρώπους να με πλησιάζουν σε διαδηλώσεις, οι οποίοι είναι πολύ φτωχοί, δεν έχουν καν δόντια”. Η παρερμηνεία του λόγου μου ήταν φρικτή, επρόκειτο για προδοσία. Οταν λέω ότι αγαπώ τους ανθρώπους, το εννοώ».

Τέλος, στο θέμα της σημερινής συντρόφου του, της ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, τη σχέση του με την οποία αποκάλυψε σκανδαλοθηρικό περιοδικό, δίνοντας απότομο τέλος στη σχέση του με την Βαλερί Τριρβελέρ, ο Φρανσουά Ολάντ λέει: «Δεν θα υπάρξει επισημοποίηση της σχέσης μας, ούτε και στην επόμενη πενταετία μου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση