ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Τουρκία (upd)

Δεκάδες τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις σε πέντε τουρκικές επαρχίες

Σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας σημειώνονται βομβιστικές επιθέσεις που αφήνουν πίσω τραυματίες τις τελευταίες ώρες. Από ολόκληρη την χώρα φτάνουν ανησυχητικές πληροφορίες. Η Άγκυρα τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις την στιγμή που το κουρδικό κίνημα εντατικοποιεί τις επιθέσεις του.

Στο Χακκάρι, οι Κούρδοι αντάρτες ανατίναξαν εκρηκτικό μηχανισμό την στιγμή που οχήματα του στρατού κατευθυνόντουσαν προς ένα στρατόπεδο. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τέσσερις τραυματίες.

Το κουρδικό κίνημα με την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησε και στο Βαν. Στην περίπτωση αυτής της έκρηξης υπάρχουν 8 τραυματίες στρατιώτες. Η κατάσταση υγείας των δυο στρατιωτών είναι κρίσιμη.

Στο Αντίγιαμαν, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν με βόμβες και πυρά σε μονάδα του τουρκικού στρατού. Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε τα πυρά. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ένας στρατιώτης.

Στο Ντιγιάρμπακιρ, το στρατόπεδο της χωροφυλακής δέχθηκε επίθεση και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα και στην πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού, στην Αττάλεια. Σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά σε ένα μικρό λιμάνι, Κούρδοι αντάρτες ανατίναξαν εκρηκτικό μηχανισμό την στιγμή που το σημείο προσέγγιζαν στρατιωτικά οχήματα. Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, ο συναγερμός για το νέο κύμα επιθέσεων του κουρδικού κινήματος πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Τουρκία.

Tο μεσημέρι της Παρασκευής έχει σημάνει συναγερμός και στην Λεωφόρο του Πέρα (Ιστικλάλ) της Πόλης. Η αστυνομία εντόπισε ένα ύποπτο αντικείμενο σε ένα σημείο της λεωφόρου. Ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας μεταβαίνουν στην περιοχή για να ελέγξουν το αντικείμενο. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες για νέες επιθέσεις της κουρδικής πλευράς καταφθάνουν από πολλές τουρκικές επαρχίες.

Μετά τις νέες εξελίξεις, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού όλες οι δυνάμεις ασφαλείας σε ολόκληρη την Τουρκία.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση