ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπάιντεν: Ο Πούτιν θα λάβει «μήνυμα» για την παρέμβαση στις εκλογές

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον θα δώσει μια «κατάλληλη» απάντηση

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τις αιτιάσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος δεν αντέδρασε στις προσπάθειες παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, απέρριψε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δηλώνοντας με νόημα πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει «ένα μήνυμα».

Σε συνέντευξή του στο NBC η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή ο Μπάιντεν ερωτήθηκε για ποιο λόγο η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη κανένα μέτρο, μία εβδομάδα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι προσπαθεί να παρέμβει στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. «Στέλνουμε ένα μήνυμα» στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, απάντησε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε, και το μήνυμα θα σταλεί, θα το ξέρει και θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας και υπό περιστάσεις που θα έχουν τον πιο σημαντικό αντίκτυπο». Ερωτηθείς αν το κοινό θα λάβει γνώση για τα παραπάνω, ο Μπάιντεν απάντησε λακωνικά: «Ελπίζω πως όχι».

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ενορχηστρώνοντας τις πρόσφατες πειρατείες λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσωπικοτήτων και αμερικανικών θεσμών.

«Αυτές οι παραβιάσεις και αυτές οι πειρατείες έχουν σκοπό την παρέμβαση στην αμερικανική εκλογική διαδικασία», ανέφερε ανακοίνωση της διεύθυνσης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (ODNI), που εξεδόθη στις 7 Οκτωβρίου. «Πιστεύουμε, λαμβανομένου υπόψη του ευαίσθητου χαρακτήρα των πρωτοβουλιών αυτών, πως μόνο υψηλόβαθμοι ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να δώσουν την άδεια για αυτές τις δραστηριότητες», προστίθετο στην ανακοίνωση.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη πως η Ουάσιγκτον θα δώσει μια «κατάλληλη» απάντηση σε αυτή την παρέμβαση.

Στα τέλη Ιουλίου, έπειτα από μια τεράστια διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος, αξιωματούχοι του κόμματος και ειδικοί στην πειρατεία στον κυβερνοχώρο έδειξαν ως υπεύθυνη τη Ρωσία. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «κολακευτικές», αλλά «γελοίες» τις κατηγορίες του Ουάσιγκτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X