ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Συζητάμε κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ για την Ράκκα

Απορρίπτουν την συνύπαρξη του τουρκικού στρατού με την «τρομοκρατική ομάδα» PYD

ΠΗΓΗ: skai.gr

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία είναι σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Ράκκα της Συρίας, από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ερντογάν μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα πει στις Η.Π.Α. ότι τα συριακά παρακλάδια του ΡΚΚ, το PYD και το YPG δεν πρέπει να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Γνωρίζουμε την ιστορία και όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι διεξάγονται συνομιλίες για τις κινήσεις που θα γίνουν ώστε να απελευθερωθεί η πόλη της Ράκκα από τους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία έχει πολλές φορές απορρίψει κατηγορηματικά κάθε σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει την συνύπαρξη του τουρκικού στρατού με την «τρομοκρατική ομάδα» PYD.

«Η Μανμπίτζ πρέπει να καθαριστεί από τους τρομοκράτες της PYD, δεν μπορούμε να πάμε πίσω από αυτό και έχουμε εκφράσει αυτή μας τη θέση στους συμμάχους μας. Στόχος μας είναι να σχηματίσουμε μια ζώνη έκτασης 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων η οποία θα είναι ελεύθερη από τρομοκράτες», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επανέλαβε τέλος ότι η Τουρκία θέλει να έχει θέση στο τραπέζι όσον αφορά τη Μοσούλη, γυρνώντας την πλάτη στο Ιράκ που ζήτησε από τα τουρκικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από τη στρατιωτική βάση της Μπασίκα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση