ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Οι αρχές σκότωσαν ύποπτο τζιχαντιστή

Ο δράστης φέρεται να είχε στόχο σημείο στην Άγκυρα

Kathimerini.gr

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε ένα ύποπτο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος πιστεύεται ότι προετοίμαζε βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Αντιτρομοκρατική ομάδα τον εντόπισε στον ένατο όροφο ενός κτιρίου στα περίχωρα της Άγκυρας, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και εκρηκτικά υλικά που εντείνουν τις υποψίες ότι σχεδίαζε να χτυπήσει σε δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα

Ο φερόμενος τζιχαντιστής τελικά σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς ενώ σύμφωνα με πηροφορίες γεννήθηκε το 1992 και διέμενε στην νοτιοανατολική πόλη της Τουρκίας Ντιγιάρμπακιρ.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα το κυβερνείο της Άγκυρας ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Το Ισλαμικό Κράτος και οι Κούρδοι έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές επιθέσεις στην πρωτεύουσα. Αυτόν τον μήνα δύο ύποπτοι Κούρδοι, μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) οι οποίοι θεωρείτο ότι σχεδίαζαν μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ανατινάχτηκαν κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με την αστυνομία στην Άγκυρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση