ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τουρκία μελετάει εναλλακτικά σενάρια για το Ιράκ

H στρατιωτική επιχείρηση φέρεται να έχει ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη»

Μια νέα συζήτηση αφήνει την σκιά της στην τουρκική επικαιρότητα κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Την στιγμή που η διεθνή κοινότητα εστιάζει στις εξελίξεις στην Μουσούλη, η Τουρκία μελετά εναλλακτικά σενάρια για το Ιράκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο Χαμπέρτουρκ, η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει σιωπηλή στάση απέναντι στις εξελίξεις στο Ιράκ. Οι κινήσεις του κουρδικού κινήματος στο βόρειο κομμάτι του Ιράκ παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή από την τουρκική πλευρά.

Αυτή την στιγμή, εκτός από την Μουσούλη, η Τουρκία έχει στραμμένη την προσοχή της σε δυο περιοχές. Στο Σίντζαρ, οι κινήσεις των Κούρδων προβληματίζουν την Άγκυρα. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι οι Κούρδοι έχουν επεκτατικές βλέψεις. Επίσης, πηγή προβληματισμού για την Τουρκία αποτελεί και η περιοχή του Ταλάφαρ. Εκεί υπάρχουν πληθυσμοί Τουρκμένων, την προστασία των οποίων διεκδικεί η Τουρκία.

Σύμφωνα λοιπόν, με τις νέες πληροφορίες από την Άγκυρα, σε περίπτωση που οι Κούρδοι πραγματοποιήσουν βήματα στο Ιράκ, τα οποία δεν ικανοποιούν την Άγκυρα, και στο Ταλάφαρ, οι Σιίτες επιδιώξουν την ανατροπή της δημογραφικής σύνθεσης της περιοχής, η Τουρκία ενδέχεται να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ θα φέρει την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη» και θα εξαπλώνεται σε μια περιοχή που ξεκινά από τα περίχωρα του Όρους Σίντζαρ (Σένγκαλ) και απλώνεται μέχρι τις περιοχές των Σουνιτών Τουρκμένιων.

Ας σημειωθεί ότι η παραπάνω πληροφορία, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από κυβερνητικές πηγές στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X