ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΗΠΑ: Τα καυστικά σχόλια Τραμπ - Κλίντον σε φιλανθρωπικό δείπνο

Ο Τραμπ αστειεύτηκε με το ενδεχόμενο να στείλει την Κλίντον στη φυλακή

Kathimerini.gr

Σε φιλανθρωπικό δείπνο βρέθηκαν οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον και ενώ κάθισαν δίπλα - δίπλα, από βήματος επέλεξαν να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Πρόκειται για ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και προσφέρει στους υποψηφίους ένα διάλειμμα από την ένταση του προεκλογικού αγώνα.

Ωστόσο, οι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν καυστικά σχόλια, αντανακλώντας το κλίμα πολιτικής πόλωσης και σαρκασμού που χαρακτηρίζει τις συνήθως προσωπικές τους αντιπαραθέσεις στην εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας και ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες μέχρι την 8η Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ αστειεύτηκε με το ενδεχόμενο να στείλει την Κλίντον στη φυλακή, ενώ η ίδια αναφέρθηκε στα σχόλια που έχει κάνει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος για τις γυναίκες.

Ο Τραμπ μίλησε πρώτος. «Δεν ήμουν σίγουρος ότι η Χίλαρι θα ήταν εδώ απόψε, υποθέτω δεν της στείλατε πρόσκληση μέσω mail ή μάλλον της στείλατε και την είδε στο Wikileaks», είπε αποσπώντας κάποια χαμόγελα, για να επαναφέρει μετά από λίγο το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, όταν την αποκάλεσε «διεφθαρμένη».

Όπως είπε ο Τραμπ, η Κλίντον, «εξαπατά τους πολίτες ασκώντας δημόσια πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική που ασκεί στο παρασκήνιο», και πρόσθσεσε «η Κλίντον είναι εδώ και προσποιείται ότι δεν μισεί τους καθολικούς» με αφορμή το δείπνο, η διοργάνωση του οποίου ανήκε στην Καθολική εκκλησία.

Επίκεντρο των σχολίων της Χίλαρι για αποτέλεσαν τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Τραμπ για τις γυναίκες. Η Κλίντον αστειεύτηκε με ένα σχόλιο που είχε κάνει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2002, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο ελκυστικές μετά τα 35.

«Ο Ντόναλντ κοιτάει το Άγαλμα της Ελευθερίας και δίνει βαθμολογία 4 ίσως και 5 εάν αφαιρεθεί ο πυρσός και το στεφάνι και παράλληλα αλλάξει και το χτένισμα,» δήλωσε η Κλίντον για το σύμβολο της Νέας Υόρκης.

«Τώρα που το σκέφτομαι, ξέρετε ποιος θα μπορούσε να είναι ένας καλός αριθμός για μία γυναίκα; Το 45,» συμπλήρωσε η Κλίντον, καθώς ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου θα είναι ο 45ος πρόεδρος στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ και η Κλίντον κάθισαν σχεδόν δίπλα-δίπλα στο δείπνο και στο τέλος της βραδιάς αντάλλαξαν χειραψία, πράγμα που απέφυγαν στην τηλεοπτική αντιπαράθεση της Τετάρτης.

Οι δηλώσεις του Άλφρεντ Σμιθ, που ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης περιέγραψαν την ένταση εντός της αίθουσας, αλλά και στην προεκλογική εκστρατεία: “Είναι μία προεκλογική εκστρατεία για τα βιβλία της ιστορίας, αλλά και της ψυχιατρικής,” τόνισε με νόημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση