ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό στην Ευρωβουλή

Οξύνονται τα πνεύματα ενόψει Brexit

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το περιστατικό με θύμα τον 49χρονο Στηβ Γουλφ από το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) εικάζεται ότι σημειώθηκε σε κλειστή συνεδρίαση του UKIP σε αίθουσα του Kοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 6 Οκτωβρίου. Aργότερα, ο Γουλφ βρέθηκε λιπόθυμος στους διαδρόμους. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές στο κόμμα του Νάιτζελ Φαράζ αμφισβητούν ότι η λιποθυμία οφείλεται σε ξυλοδαρμό. Ακούστηκε μάλιστα ότι ο Γουλφ παρουσίαζε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ο ίδιος πάντως κατηγορεί τον συνάδελφό του Μάικ Χούκεμ ότι τον γρονθοκόπησε, κάτι που εκείνος αρνείται.

Το θέμα επανήλθε σε μία, ούτως ή άλλως, φορτισμένη συνεδρίαση στο Στρασβούργο την Τετάρτη, με τους ευρωβουλευτές του UKIP να αμφισβητούν και πάλι ότι η λιποθυμία του Γουλφ οφειλόταν σε ξυλοδαρμό. Απαντώντας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αποκάλυψε ότι υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση και ότι αναλαμβάνει πλέον την υπόθεση η εισαγγελία του Στρασβούργου. Ακολούθησε ένταση, με τον Φαράζ να ισχυρίζεται ότι οι βουλευτές έχουν το προνόμιο της ετεροδικίας απέναντι στη γαλλική αστυνομία, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να λέει ότι αυτό το προνόμιο δεν καλύπτει ποινικά αδικήματα και το UKIP να καθυστερεί τη λήξη της πρωϊνής συνεδρίασης με κραυγές και ειρωνικά γέλια.

Οξύνονται τα πνεύματα ενόψει Brexit

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην ομιλία του ο Νάιτζελ Φαράζ αποκάλεσε «Κουίσλινγκς», δηλαδή ουσιαστικά δωσίλογους, τους πρώην επικεφαλής των Εργατικών και των Φιλελευθέρων, Μίλιμπαντ και Κλεγκ. Προηγουμένως, οι ευρωβουλευτές του UKIP διέκοπταν συνεχώς, φωνάζοντας και χασκογελώντας, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, όταν εκφωνούσε μέρος της ομιλίας του στα αγγλικά. Ο Νάιτζελ Φαράζ έχει αναλάβει προσωρινά και πάλι τα ηνία του UKIP, καθώς η διάδοχός του Νταϊάν Τζέιμς άντεξε μόλις 18 ημέρες στην ηγεσία μετά την νίκη της στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Πολλοί θεωρούσαν τον Γουλφ ευνοούμενο του Φαράζ και φαβορί για τη διαδοχή του, αλλά τελικά δεν του επετράπη να θέσει υποψηφιότητα στο συνέδριο του UKIP, καθώς, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, ο Γουλφ υπέβαλε το σχετικό αίτημα 17 λεπτά μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στον αντίποδα, όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ολομέλεια είδαν έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό: όρθιοι οι ευρωβουλευτές χειροκροτούσαν έναν αγαπητό συνάδελφό τους, τον Βρετανό Ρίτσαρντ Χάουιτ, ο οποίος αποχωρεί από την Ευρωβουλή μετά από 22 χρόνια θητείας. Ο ίδιος, σχεδόν δακρύζοντας, εξέφρασε τη χαρά του που έφτασε μέχρι εδώ, αν και ξεκίνησε «φτωχό παιδί από την ανατολική Αγγλία». Και με έντονη συναισθηματική φόρτιση, κατέληξε λέγοντας: «Εάν η Βρετανία κάνει πράγματι το ιστορικό λάθος να αφήσει την Ευρώπη, ελπίζω κάποια στιγμή να την δω να επιστρέφει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση