ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Δύο τραυματίες σύμφωνα με την πολιτική προστασία της Ιταλίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα πιο ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ριχτερ ταρακούνησε την Κεντρική Ιταλια ενώ νωρίτερα ακόμη μια ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών είχε σημειωθεί. Το ιταλικό ινστιτούτο γεωλογίας και ηφαιστειολογίας, σημείωσε πως οι δύο νέοι σεισμοί απέχουν μόλις δύο μήνες μετά την καταστροφική δόνηση του Αυγούστου, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 298 νεκρούς.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας. Πολλοί κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους και σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν μακριά από τις εστίες τους.

Η δεύτερη δόνηση ήταν επιφανειακή και έγινε αισθητή σε μεγέλο μέρος της γειτονικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης. Το ιταλικό ινστιτούτο εκτιμά πως το εστιακό βάθος ήταν μόλις εννέα χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Οικισμοί κοντά στο επίκεντρο δεν έχουν ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με ετην υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Έως τις 21:30 ώρα Ελλάδος το ιταλικό ινστιτούτο έχει καταγράψει 14 μετασεισμούς, που έχουν ισχύ από 2,1 έως 3 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, περίπου εννέα χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης.

Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην περιοχή Μάρκε, που είχε πληγεί από τον φονικό σεισμό 6,2 Ρίχτερ του Αυγούστου, και περίπου 70 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη Λ' Άκουιλα, που είχε σχεδόν καταστραφεί από μεγάλο σεισμό το 2009.

Η πιο κοντινή μεγάλη πόλη είναι η Περούτζια, με πληθυσμό περίπου 120.000 κατοίκων, ενώ το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό και στην πρωτεύουσα Ρώμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση