ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαρόκο: Αντιδράσεις για τον θάνατο ιχθυοπώλη μέσα σε σκουπιδιάρικο

Ο άντρας όρμησε μέσα στο απορριμματοφόρο για να σώσει το εμπόρευμά του και τον συνέθλιψε

ΠΗΓΗ: skai.gr

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στο Μαρόκο, για τον θάνατο ενός ιχθυοπώλη στο εσωτερικό απορριμματοφόρου. Χιλιάδες διαδήλωσαν την Κυριακή στο Αλ Χοσέιμα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι αρχές υποχρέωσαν τον 30χρονο Μουχσίν Φικρί να πετάξει πολλά καφάσια με ξιφία, η αλιεία του οποίου απαγορεύεται αυτήν την εποχή. Ο άντρας όρμησε μέσα στο απορριμματοφόρο για να σώσει το εμπόρευμά του και τον συνέθλιψε ο μηχανισμός συμπίεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το τραγικό συμβάν. Μια φωτογραφία του θύματος, όπου διακρίνονται το κεφάλι του και το ένα χέρι να εξέχουν από τον μηχανισμό συμπίεσης, κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και οι χρήστες απηύθυναν μαζικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν χθες στην κηδεία του νεαρού άνδρα. Μια πορεία ξεκίνησε το πρωί από το κέντρο της πόλης του Αλ Χοσέιμα, στην αρχή της οποίας ήταν ένα ασθενοφόρο με τη σορό του θύματος, και στη συνέχεια έφθασε έως την γειτονική κοινότητα Ιμζουρέν. Έμποροι κρατούσαν μια σημαία των Βερβερίνων, την ώρα που δεκάδες ταξί και οχήματα άνοιγαν το δρόμο στο πλήθος, το οποίο φώναζε συνθήματα υπέρ του «μάρτυρα Μουχσίν» και απαιτούσε «την αλήθεια».

Το βράδυ της Κυριακής, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν ξανά, αυτή την φορά στο κέντρο το Αλ Χοσέιμα φωνάζοντας «εγκληματίες, δολοφόνοι, τρομοκράτες», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Διαδηλώσεις μικρότερου μεγέθους πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις από το Ριφ, στο Μαρακές και το Ραμπάτ, όπου χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Μουχσίν!», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ 6ος έστειλε στο Αλ Χοσέιμα τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Χασάντ για να «εκφράσει τα συλλυπητήρια και την συμπόνια του στην οικογένεια του θύματος».
Η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μαρόκου «καταδίκασε» το κράτος που «καταπατά την αξιοπρέπεια των πολιτών» και προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επανάληψης των κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί πως σε μία εβδομάδα αρχίζει το Διεθνές Συνέδριο για το Κλίμα, όπου θα παραστούν σύνεδροι από όλο τον πλανήτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X