ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολάντ: Στο Λούβρο οι αρχαιότητες από Ιράκ και Συρία

Ο αποθηκευτικός χώρος θα λειτουργήσει από το 2019 στη Βόρεια Γαλλία.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρότεινε σήμερα ο αποθηκευτικός χώρος του μουσείου του Λούβρου, που πρόκειται να λειτουργήσει από το 2019 στη βόρεια Γαλλία, να φιλοξενήσει επίσης τις απειλούμενες αρχαιότητες του Ιράκ και της Συρίας.

«Η βασική αποστολή του κέντρου του Λιεβέν θα είναι να στεγάσει τις αποθήκες του μουσείου του Λούβρου», που βρίσκεται στο Παρίσι. Θα έχει ωστόσο «και μια άλλη αποστολή που δυστυχώς συνδέεται με τα γεγονότα, το δράμα, τις τραγωδίες που ζούμε στον κόσμο, εκεί όπου τα έργα τέχνης κινδυνεύουν επειδή οι τρομοκράτες, επειδή οι βάρβαροι αποφάσισαν να τα καταστρέψουν" και ιδίως "εκείνα που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε ο Ολάντ.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να ληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, στη διεθνή σύνοδο για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σύνοδος αυτή θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι, παρουσία εκπροσώπων από περίπου 40 χώρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η γαλλική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει ότι τα έργα αυτά θα μπορούσαν να αποθηκευτούν στο Λιεβέν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ολάντ είχε ανακοινώσει την ίδρυση ενός παγκόσμιου ταμείου για τη διάσωση της απειλούμενης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ταμείο αυτό, που σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία θα μπορούσε να συγκεντρώσει πόρους ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, θα δημιουργηθεί με την ευκαιρία της συνόδου του Άμπου Ντάμπι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Το Λούβρο, το μουσείο που δέχεται ετησίως τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο, αποφάσισε να κατασκευάσει στο Λιεβέν, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Παρίσι, έναν αποθηκευτικό χώρο όπου θα μπορούν να στεγαστούν πολλά έργα ώστε να διαφυλαχθούν κυρίως από μια ενδεχόμενη άνοδο της στάθμης του Σηκουάνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X