ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πραξικόπημα» Ερντογάν εναντίον βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος

Οι συνπρόεδροι και εννέα βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των λαών τέθηκαν υπό κράτηση

Τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, οι τουρκικές αρχές έλαβαν μια πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να αφήσει την σφραγίδα της στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Τουρκία. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι διωκτικές αρχές προχωρούν στην σύλληψη τουλάχιστον εννέα βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (πληροφορία που μετέδιδε το τουρκικό δίκτυο NTV γύρω στις 01:30). Υπό κράτηση έχουν τεθεί οι συνπρόεδροι του κόμματος, Σελαχαττίν Ντεμίρτας και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ. Επίσης, υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Ακόμη, πολιτικοί και διανοούμενοι από τον κύκλο του κουρδικού κινήματος ενημερώνουν δια μέσω του διαδικτύου την κοινή γνώμη ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πάρει σε λίγη ώρα θα τεθούν υπό κράτηση.
Παράλληλα με την επιχείρηση των διωκτικών αρχών, στην Τουρκία παρατηρούνται προβλήματα σε ότι αφορά την πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο. Δημοφιλείς ιστοσελίδες έχουν «πέσει» και πολλοί πολίτες κάνουν λόγο για ιδιαίτερα αργό διαδίκτυο.

Λίγο πριν την σύλληψή του, ο κ. Ντεμίρτας ενημέρωσε την κοινή γνώμη από το twitter ότι ομάδα αστυνομικών είχε φτάσει στην οικία του για να τον συλλάβουν. Πιο πριν, ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έδινε κατάθεση στην εισαγγελία.
Στην περίπτωση της κ. Γιουκσέκνταγ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διωκτικές αρχές εισέβαλλαν στην κατοικία της σπάζοντας την πόρτα.

Οι τουρκικές αρχές προχωρούν στην σύλληψη των Κούρδων πολιτικών με το σκεπτικό ότι εμπλέκονται σε πράξεις τρομοκρατίας.

Ας υπενθυμίσουμε ότι κ. Ντεμίρτας, το αναδυόμενο αστέρι της τουρκικής πολιτικής σκηνής, μόλις πριν από τρία χρόνια, είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη εκατομμυρίων πολιτών στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση