ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αδιαφορία Άγκυρας για την νίκη Τραμπ

Στον Καναδά μετακινείται ο Γκιουλέν σύμφωνα με τον τουρκικό φιλοκυβερνητικό Τύπο

Αυτή την ώρα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης καλύπτουν με σχετική «αδιαφορία» τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δίχως να παρουσιάζουν σχόλια ή παρατηρήσεις. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα του δυτικού κόσμου, στα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου δεν ξεχωρίζουν τοποθετήσεις με τόνο έκπληξης ή απαισιοδοξίας για το μέλλον.

«Ποια ήταν η υποτιθέμενη φιλία των Δημοκρατών και του Ομπάμα για την χώρα μας; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την προδοσία στην περίπτωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου; Ή τις ύποπτες μανούβρες στην Συρία και στο Ιράκ;» Με αυτά τα λόγια, γεμάτα νόημα, «καλωσορίζουν» για λογαριασμό της Κ την νίκη του Ντόναλτ Τραμπ, παράγοντες του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Οι πηγές μας, τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, δήλωναν στην εφημερίδα μας ότι η τουρκική πλευρά δεν αγνοεί τα «ισλαμοφοβικά» αντανακλαστικά του κ. Τραμπ. Η στάση που τηρεί ο ίδιος στο ζήτημα του Ισλάμ και στα θέματα της Μέσης Ανατολής προβληματίζει την Άγκυρα. Παρόλα αυτά, η Τουρκία δεν θεωρεί ότι «η νίκη Τραμπ σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου για την περιοχή μας».

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο είναι το γεγονός ότι τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας προειδοποιούσε ότι ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος στηριζόταν στην υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος και της Χίλαρι Κλίντον, σήμερα ετοιμάζεται να αποχωρήσει άρον άρον από τις ΗΠΑ με πιθανό προορισμό τον Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση