ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Παύλος Μαμάσης στο Μοντ Πελερέν και ο Φέντερερ

Ο Έλληνας εστιάτορας με τη μεγάλη ιστορία στο τένις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια απο τις πρώτες ερωτήσεις κατα τη μετάβαση σε έναν ξένο τόπο είναι αν υπάρχει ελληνικό στοιχείο. Στο Vevey της Ελβετιας που λαμβάνουν χώρα οι συνομιλίες για το κυπριακο, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.

Εκ των πρωταγωνιστών ο Παύλος Μαμασης, τενίστας απο τη Θεσσαλονίκη στα 72 του πια, που το Vevey είναι το σπίτι του τα τελευταία 50 χρόνια. Ήρθε εδώ λόγω του τένις, παντρεύτηκε και όλα πήραν το δρόμο τους.

Τώρα είναι ιδιοκτήτης μιας μπυραρίας-εστιατορίου ακριβώς δίπλα στο Le Mirado που λαμβάνουν χώρα οι συνομιλίες για το κυπριακό, με την ονομασία L agle Gourmat. Σε ερώτηση για το ποιοι συχνάζουν εδώ, η απάντηση αφορούσε πολλές διασημότητες στις οποίες δεν ήθελε να αναφερθεί ο ίδιος. Έφερε όμως στο φως, τη σχέση του με τον Ρότζερ Φέντερερ, έναν από τους μεγαλύτερους τενίστες των τελευταίων ετών.

Η wild card

Ο κ. Παύλος όντας παλιός τενίστας, είναι επίσης ιδιοκτήτης μιας απο τις καλύτερες σχολές τένις στην περιοχή. Ανάμεσα σε εκείνους που πέρασαν απο αυτή, είναι και ο Ροτζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός είναι ο πρώτος στον οποίο ο κ. Παύλος έβγαλε wild card, με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατόπιν του τένις, να πάρει τον πρώτο του επαγγελματικό πόντο και να ακολουθήσει την πορεία του.

Σε ερώτηση για τους Έλληνες που ζουν στην περιοχή, είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με τα στελέχη εταιρειών κυρίως να είναι εκείνοι που αναζητούν εργασία, με τους περισσότερους να εργάζονται στο εργοστάσιο της Νεστλέ που βρίσκεται στην περιοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X