ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε η δίκη του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Κατηγορείται για τον φόνο και για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης σε 77χρονο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Άρχισε την Δευτέρα η δίκη του άνδρα, που κατηγορείται για τον φόνο της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, μια εβδομάδα πριν η Βρετανία ψηφίσει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η 41χρονη Κοξ, μητέρα δύο μικρών παιδιών, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε πολλαπλώς μέσα στον δρόμο καθώς έφθανε για μια συνάντησή της με ψηφοφόρους της περιφέρειάς της στην πόλη Μπίρστολ.

Ο φόνος της Κοξ, η οποία εργαζόταν παλιότερα σε οργανώσεις αρωγής και ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της παραμονής στην ΕΕ, προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και οδήγησε στην αναστολή για αρκετές ημέρες της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, κατηγορείται για τον φόνο της Κοξ, για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης στον 77χρονο Μπέρναρντ Κάρτερ-Κένι που προσπάθησε να την βοηθήσει, και για κατοχή πυροβόλου όπλου και στιλέτου.

Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή της Κοξ βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο, όπου οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες ορίσθηκαν ως ένορκοι στη δίκη, για την οποία ο δικαστής Άλαν Ουίλκι είπε πως έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον.

Ο Μέιρ φορούσε σκούρο μπλε κοστούμι και μαύρη γραβάτα και καθόταν σιωπηλός στο εδώλιο του κατηγορούμενου περιστοιχισμένος από τρεις φρουρούς.

Στη διάρκεια μιας ακροαματικής συνεδρίασης τον Οκτώβριο είχε αρνηθεί να απαντήσει όταν ερωτήθηκε αν είναι ένοχος, έτσι ο δικαστής σημείωσε πως δηλώνει αθώος.

Κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση μετά τη σύλληψή του, ο Μέιρ είχε πει πως το όνομά του είναι «θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία» και η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, θεωρείται πως αφορά υπόθεση τρομοκρατίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X