ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπλοκάρει την πρόσβαση στο LinkedIn η Μόσχα

Λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης προσωπικών δεδομένων μετά από απόφαση δικαστηρίου

Kathimerini.gr

Μπλοκάρει σταδιακά την πρόσβαση του κοινού στον διαδικτυακό ιστότοπο του LinkedIn η Ρωσία, μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι η εταιρεία έχει παραβεί τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων.

Ο ρωσικός παρατηρητής αρμόδιος για θέματα διαδικτύου λέει ότι παίρνει μέτρα προφύλαξης των διαδικτυακών χρηστών. Σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο οι ιστότοποι θα πρέπει να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων χρηστών τους σε ρωσικούς σέρβερ, κάτι το οποίο ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν έκανε.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν ανέφερε ότι το Κρεμλίνο δεν θα αναμειχθεί στην υπόθεση και ότι το «μπλοκάρισμα» είναι σύμφωνο με τη ρωσική νομοθεσία.

Το LinkedIn, το οποίο έχει έδρα στις ΗΠΑ, έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια χρήστες στη Ρωσία και είναι ο πρώτος κοινωνικός ιστότοπος που μπλοκάρεται από τις ρωσικές αρμόδιες αρχές, θέτοντας ένα προηγούμενο στον τρόπο λειτουργίας των ξένων εταιρειών στη Ρωσία.

Μέσα σε μια ημέρα το LinkedIn θα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το παγκοσμίου φήμης διαδικτυακό ιστότοπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση