ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουλάχιστον 91 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ινδία

Δεκάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι ή αγνοούμενοι στα συντρίμμια

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην Ινδία, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε στη βόρεια επαρχία Ουτάρ Πραντές.

Δεκάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι ή αγνοούμενοι στα συντρίμμια των 14 βαγονιών που εκτροχιάστηκαν.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, την ώρα που πολλοί επιβάτες πιστεύεται ότι κοιμόντουσαν. Η τραγωδία έλαβε στα περίχωρα της βιομηχανικής πόλης Κανπούρ.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. «Ανείπωτη οδύνη λόγω του χαμού ζωών στον εκτροχιασμό της ταχείας Πάτνα - Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν», δήλωσε μέσω Twitter.

Ο κ. Μόντι είπε ότι έχει συνομιλήσει με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σουρές Πραμπχού, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση των εξελίξεων.

Στον δικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Πραμπχού τόνισε προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν οι «αυστηρότερες δυνατές ποινές» στους υπαίτιους του δυστυχήματος.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα εκτενέστερα και πολυχρησιμοποιημένα σιδηροδρομικά συστήματα στον κόσμο, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια ταξιδιώτες ανά ημέρα. Όμως τα δυστυχήματα συχνά, με χιλιάδες άτομα να χάνουν τη ζωή τους στις ράγες κάθε χρόνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση