ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα πρόκληση Ερντογάν με όχημα τη θανατική ποινή

Θα υπογράψει την επαναφορά εφόσον η Βουλή υπερψηφίσει το μέτρο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα δήλωση-πρόκληση από τον Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν με παραλήπτη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι θα υπογράψει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον η Βουλή υπερψηφίσει το μέτρο, παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει καταστήσει σαφές ότι τυχόν νομοθέτηση της εσχάτης των ποινών θα σημάνει τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Η δημοκρατία σημαίνει να σέβεσαι τη βούληση του λαού», είπε ο κ. Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Απαντώντας δε στις ιαχές του πλήθους ότι θέλει επαναφορά της θανατικής ποινής, ο τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως όταν ο τουρκικός λαός το ζητά, οι Ευρωπαίοι ενοχλούνται.

Η Τουρκία κατήργησε την εσχάτη των ποινών το 2004, λίγους μήνες πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν χρειάζεται να είναι «προσηλωμένη» στην Ε.Ε., αλλά μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξης στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, ένα ρωσο-κινεζικό μπλοκ συνεργασίας σε θέματα οικονομίας και άμυνας με επίκεντρο την Ασία.

Η νέα πρόκληση Ερντογάν έρχεται λίγες ώρες αφότου απείλησε την Ε.Ε. ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα επιτρέψει νέο κύμα προσφύγων και μεταναστών προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τουρκικό έδαφος, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Συρία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση