ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στους 76 οι νεκροί του αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία

Ένας ακόμα επιζών ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροπλάνου και υπέκυψε στα τραύματα του

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στους 76 ανέρχονται ξανά οι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες τα ξημερώματα στην Κολομβία, αφότου ένας από τους έξι επιζώντες που είχαν διασωθεί από τα συντρίμμια υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο νεκρός είναι ο τερματοφύλακας της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, η οποία μετέβαινε στην Κολομβία ώστε να παίξει στον τελικό της τοπικής διασυλλογικής διοργάνωσης Copa Sudamericana. Ο αγώνας έχει ακυρωθεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες,τρεις από τους πέντε διασωθέντες είναι παίχτες της Chapecoense.

Νωρίτερα οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν έναν ακόμα επιζώντα στα συντρίμμια του αεροσκάφους, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να μειώνεται στους 75 και οι επιζήσαντες να αυξάνονται σε έξι.

Η Βραζιλία κήρυξε τριήμερο πένθος στη μνήμη των αδικοχαμένων μελών της Chapecoense, η οποία ξεκληρίστηκε στο δυστύχημα. Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Μεντεγίν, που ήταν ο προορισμός της πτήσης, σημείωσε ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου επικαλούμενο για πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Flightradar24, το αεροσκάφος εξέπεμψε το τελευταίο σήμα ενώ πετούσε σε υψόμετρο περίπου 7.000 ποδών, και βρισκόταν 30 χιλιόμετρα από τον προορισμό του στη Μεντεγίν.

Η συντριβή έλαβε χώρα σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Μεντεγίν, στη βορειοδυτική Κολομβία. Το δύσβατο έδαφος και οι κακές καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter, το διεθνές αεροδρόμιο της Μεντεγίν σημείωσε πως λίγο πριν τη συντριβή το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου κάνοντας λόγο για πρόβλημα στα ηλεκτρικά συστήματα.

Για «τραγωδία τεράστιων διαστάσεων» έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση