ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μακιγιάζ της φρίκης για να κρύψει τη βία στο σπίτι

Εκπομπή κρατικού καναλιού στο Μαρόκο, προτείνει ειδικό μακιγιάζ για γυναίκες- θύματα βίας

ΠΗΓΗ: CNN

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης του Μαρόκου Channel 2M, παρουσίασαν μακιγιάζ που απευθύνεται σε γυναίκες- θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να κρύψουν τα σημάδια του ξυλοδαρμού τους στο σπίτι, και να «συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους», όπως είπε χαρακτηριστικά η μακιγιέζ.

Στο βίντεο με το απόσπασμα της εκπομπής Sabahiyat, μία χαμογελαστή μακιγιέζ, δίνει οδηγίες στις γυναίκες που έχουν υποστεί βία για το πώς να καλύψουν μελανιές και σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα τους και να ...συνεχίσουν τη ζωή τους.

Μάλιστα, το πρόσωπο του μοντέλου φαίνεται να είναι πρησμένο και καλυμμένο με ψεύτικες μελανιές. «Ελπίζουμε αυτά τα κόλπα ομορφιάς να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε τη ζωή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια της εκπομπής στο τέλος της επίδειξης.

Το βίντεο προβλήθηκε στο Μαρόκο στις 23 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας κατά των Γυναικών και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και γεμάτες οργή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, εκατοντάδες γυναίκες υπέγραψαν αίτηση ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στο κανάλι καθώς και την απολογία των υπεύθυνων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός αφαίρεσε το απόσπασμα της εκπομπής από την ιστοσελίδα του και στη σελίδα του στο Facebook και προέβη σε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων εξηγεί ότι «επρόκειτο για ακατάλληλο περιεχόμενο και αρχισυντακτικό λάθος κρίσης σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη φύση και τη βαρύτητα του ζητήματος τη βίας ενάντια στις γυναίκες».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: CNN

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση