ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Χρειαζόμαστε φίλους και όχι εχθρούς»

Aνέφερε ότι η Ρωσία πρέπει να χτίσει μία καλή σχέση με την νέα κυβέρνηση ΗΠΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν επιζητούμε σύγκρουση με κανέναν. Δεν τη χρειαζόμαστε. Δεν ψάχνουμε και δεν έχουμε ψάξει ποτέ εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους», ανέφερε ο Πούτιν στην πολιτική ελίτ της Ρωσίας, η οποία συγκεντρώθηκε σε μία από τις πιο μεγαλοπρεπείς αίθουσες του Κρεμλίνου. Στη συνέχεια, προσέθεσε πως η Ρωσία είναι «έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθότι οι δύο χώρες έχουν από κοινού την ευθύνη της διεθνούς ασφάλειας», τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής.

Ο Πούτιν είχε ήδη αναφερθεί προηγουμένως στις ελπίδες του ότι η εκλογή Τραμπ θα συμβάλει στην αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, γι’ αυτό πολλοί αναλυτές έχουν τονίσει ότι είναι σχεδόν απίθανο να προβεί σε αντιδυτική ρητορική πριν από την ορκωμοσία του Τραμπ τον Ιανουάριο. Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε μεγάλη σημασία στο ζήτημα της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι ελπίζει να βρει κοινό έδαφος με την Ουάσιγκτον για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου παγκοσμίου φαινομένου.

Μολαταύτα, παρότι ο τόνος του Βλ. Πούτιν ήταν πιο μαλακός από άλλες φορές, τα λεγόμενά του έκαναν ξεκάθαρο ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικά της συμφέροντα. Παραπονούμενος γι’ αυτό που χαρακτήρισε «μύθους» περί ρωσικής επιθετικότητας και ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές άλλων χωρών, τόνισε ότι η Μόσχα θέλει να αποφασίζει ανεξάρτητα για τη δική της μοίρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση