ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προειδοποιήσεις της Europol για επιθέσεις του ISIS στους 28 της ΕΕ

Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι απαγωγές είναι σύνηθες φαινόμενο στη Συρία

ΠΗΓΗ: skai.gr

Φόβους για επιθέσεις του ΙSIS στην Ευρώπη εξέφρασε σήμερα η Εuropol , με τις υποθέσεις να θέλουν πολλούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν ήδη μεταβεί σε διάφορα σημεία της Ευρώπης μετά τις οπισθοχωρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Η απειλή που πλανάται πάνω από τους 28 της Ευρώπης συνίσταται σε επιθέσεις παρόμοιες με αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αλλά και άλλου είδους επιθέσεις αδιευκρίνιστου περιεχομένου.

Οι βομβιστικές επιθέσεις μέσω εκρηκτικών μηχανισμών τοποθετημένων σε αυτοκίνητα αλλά και οι απαγωγές είναι σύνηθες φαινόμενο στη Συρία και μπορεί να αποτελέσουν πρακτική πρόσφορη και για επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Παράλληλα η Europol λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για εκτεταμένη φύλαξη ενεργειακών δικτύων όπως σταθμών πυρηνικής ενέργειας καθώς μια τέτοιου είδους επίθεση δεν θεωρείται πιθανή.

Ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς όλες οι κυβερνήσεις της υποστηρίζουν τον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές στη Συρία σύμφωνα με την Europol η οποία προειδοποιεί ότι πιθανόν ο ISIS θα αποπειραθεί να διεισδύσει στις συριακές προσφυγικές κοινότητες στην Ευρώπη ώστε να πυροδοτήσει την εχθρότητα στους μετανάστες που έχουν «ταρακουνήσει» πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ.

«Aν ο ISIS νικηθεί στη Συρία και στο Ιράκ από τις συμμαχικές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει μια εκτεταμένης κλίμακας έξοδος των τζιχαντιστών και των οικογενειών τους προς ευρωπαϊκό έδαφος ή προς άλλες περιοχές στις οποίες υπάρχουν διενέξεις» ανέφερε η ανακοίνωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Europol  |  ΙSIS  |  Ισλάμ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση