ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκλογική νίκη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Λονδίνο λόγω Brexit

Η υποψήφια του κόμματος Σάρα Όλνεϊ την διαφορά των 23.000 ψήφων από τον Μάιο του 2015

ΠΗΓΗ: skai.gr

Απρόσμενη νίκη κατήγαγαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στις επαναληπτικές εκλογές για την έδρα του Ρίτσμοντ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, μετά από την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Ζακ Γκόλντσμιθ.

Η υποψήφια του κόμματος Σάρα Όλνεϊ επικράτησε του κ. Γκόλντσμιθ, ο οποίος κατήλθε ως ανεξάρτητος, ανατρέποντας τη διαφορά των 23.000 ψήφων από τις εκλογές του Μαΐου του 2015.

Η κ. Όλνεϊ βάσισε την εκστρατεία της στην αντίθεσή της προς το Brexit, με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και πολλούς αναλυτές να εκτιμούν ότι η νίκη της οφείλεται στην ψήφο δυσαρεστημένων οπαδών των Συντηρητικών που διαφωνούν με την έξοδο από την Ε.Ε.

Η νέα βουλευτής, η ένατη και μοναδική γυναίκα βουλευτής του κόμματός της, δήλωσε μετά από την επικράτησή της ότι θα καταψηφίσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έναρξη της διαδικασίας του Brexit εφόσον έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Γκόλντσμιθ είχε παραιτηθεί από την έδρα του διαφωνώντας με την πρόθεση της κυβέρνησης του κόμματός του να επεκτείνει το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X