ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άγκυρα: Ασόβαρος και ανεύθυνος ο Καμμένος

Σφοδρά πυρά του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η Άγκυρα φτάνει δε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης βάσει της κοινής λογικής, χαρακτηρίζοντάς τον λίγο – πολύ ασόβαρο και ανεύθυνο.

Επισκεπτόμενος το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «από κει και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάχρουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει και τις δηλώσεις Καμμένου στις 28 Νοεμβρίου. Απονέμοντας τιμητική διάκριση σε βετεράνους της ΕΟΚΑ, ο υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει πως «το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το δρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.

»Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X