ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σόιμπλε: Η Ιταλία έχει άμεσα ανάγκη από μια λειτουργική κυβέρνηση

Επισήμανε την ανάγκη η Ιταλία να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του Μ. Ρέντσι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καθησυχαστικός για τις εξελίξεις στην Ιταλία εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος για μια κρίση στην Ευρωζώνη και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι «ήρεμοι» μετά το ιταλικό δημοψήφισμα, το οποίο ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε επίσης πως συνομίλησε με τον Ιταλό ομόλογό του και εξέφρασε την άποψη ότι «η Ιταλία χρειάζεται επειγόντως μια λειτουργική κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της Ελλάδας, είπε προσερχόμενος στο Eurogroup πως «είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα». «Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν είναι ρεαλιστικό να απαιτείται από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για μια δεκαετία μετά το 2018 όπως έχουν προτείνει κάποιοι δανειστές, ο Σόιμπλε απάντησε: «Πιστεύω ότι για την Ελλάδα είναι ρεαλιστικό να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Περί αυτού πρόκειται, τίποτα περισσότερο… Για την Ελλάδα, είναι ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X