ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας νεκρός από βομβαρδισμό νοσοκομείου εκστρατείας στο Χαλέπι

Άλλα δύο μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν σοβαρά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε ένα ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας στο Χαλέπι της Συρίας, σκοτώνοντας ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού και τραυματίζοντας άλλα δύο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος 'Ιγκορ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Νωρίτερα, πληροφορίες των μμε ανέφεραν ότι μια ρωσίδα νοσοκόμα σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από τους αντάρτες νοσοκομείου στο Χαλέπι, ενώ δύο γιατροί τραυματίστηκαν.

"Σήμερα... στη διάρκεια συνάντησης με κατοίκους της περιοχής, το νοσοκομείο εκστρατείας του υπουργείου Άμυνας βομβαρδίστηκε από μαχητές. Ένα μέλος του ιατρικού στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκε από βλήμα όλμου που έπληξε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Άλλα δύο μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν σοβαρά. Πολίτες που είχαν έρθει για να επισκεφθούν γιατρούς τραυματίστηκαν επίσης", δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, μαχητές της συριακής "αντιπολίτευσης" βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία για την υποστήριξη που παρέχουν στους αντάρτες στο Χαλέπι, κατηγορώντας τις ότι έχουν "στα χέρια τους το αίμα" ρώσων στρατιωτικών.

Φωτογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο μετέβη επί τόπου και είδε αντίσκηνα του νοσοκομείου να έχουν καεί καθώς και απανθρακωμένα κιβώτια φαρμάκων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση